Повідомити про помилку

У Білій Церкві зареєстровано спалах сальмонельозу

10 серпня 2021 10:18
Події
views 325
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Білій Церкві Київської області зафіксували спалах сальмонельозу. Захворіли семеро людей, які вживали готові страви в одному із кафе міста. Про це повідомляє Білоцерківський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.


Епідеміологічне розслідування
спалаху проводиться спільно з фахівцями Білоцерківського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Білоцерківського районного відділу ДУ «Київський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України».


В ході розслідування причин спалаху проведено інспектування закладу громадського харчування на предмет дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, в результаті якого виявлено низку порушень (не забезпечені належні санітарно-гігієнічні умови для зберігання харчових продуктів та виготовлення готових страв; виявлена продукція з вичерпаним терміном реалізації; до роботи допускають персонал без проходження медичного огляду та бактеріологічного обстеження; тощо).  


Проведено відбір зразків для проведення бактеріологічних досліджень на наявність патогенної та умовно-патогенної флори
 (змиви з обладнання, готові страви, продовольча сировина, питна вода), Персонал закладу обстежено на виявлення носіїв збудників кишкових інфекцій.


З метою попередження поширення інфекції до встановлення причин і обставнин виникнення спалаху вжиті певні заходи.

 

Робота закладу громадського харчування тимчасово призупинена до усунення виявлених порушень. Відсторонено від роботи 5 осіб з числа персонал закладу, який працював без проходження медичного огляду. Вилучено з обігу та передано на утилізацію непридатну до споживання продукцію.  

 

Тож, у закладі громадського харчування виявили низку порушень, серед яких:


- не забезпечені належні санітарно-гігієнічні умови для зберігання харчових продуктів та виготовлення готових страв;

- виявлена продукція з вичерпаним терміном реалізації;

 

- до роботи допускають персонал без проходження медичного огляду та бактеріологічного обстеження.

Від роботи відсторонили 5 людей, які працювали без проходження медичного огляду. Крім того, вилучено з обігу та передано на утилізацію непридатну до споживання продукцію.

 

Епідеміологічне розслідування триває.




 

Коментарі

Інші новини по темi