Повідомити про помилку

У Грузії затримали Міхеїла Саакашвілі

1 жовтня 2021 19:16
Політика
views 755
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Голову Виконавчого комітету реформ при президенті України, президента Грузії (2004-2013) Міхеїла Саакашвілі, який прилетів до Грузії через вісім років, затримали на території країни. Про це повідомив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі.

«Наші правоохоронці провели операцію із затримання розшукуваного Міхаеіла Саакашвілі на найвищому рівні. У правоохоронних органів була попередня інформація про його переміщення з України до Грузії, і цей процес знаходився під повним контролем», – сказав прем'єр.


Прем'єр додав, що екс-президента вже доправили до пенітенціарної установи.

Варто зазначити, що зранку, 1 жовтня, грузинський екс-президент написав на своїй сторінці в Facebook, що через вісім років він повернувся на батьківщину.

Проте МЗС Грузії не підтвердило заяву Міхеїла Саакашвілі про те, що він перетнув кордон своєї батьківщини.

Зазначимо, що він не вперше обіцяє прихильникам приїхати до Грузії. Після кожної такої заяви чинна влада попереджає політика про арешт у разі його приїзду в рідну країну.

Саакашвілі два терміни обіймав пост президента Грузії. У 2013 році, після того як його партія «Національний рух» програла вибори, а ще через рік завершився його другий президентський термін, Саакашвілі покинув країну і відтоді туди не повертався. Він проживав в Європі і США, а потім — в Україні, де в останні роки обіймає посаду голови комітету з реформ при президентові.

Саакашвілі не має громадянства Грузії – він позбувся його автоматично після того, як не провів процедуру оформлення подвійного громадянства при отриманні громадянства України. Після від'їзду Саакашвілі уряд «Грузинської мрії» звинуватив його в низці злочинів, пов'язаних з перевищенням посадових повноважень.

Коментарі

Інші новини по темi