Повідомити про помилку

Прокуратура Грузії: Саакашвілі в'їхав в країну на вантажівці, яка перевозила молочку

20 жовтня 2021 17:26
Події
views 807
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба грузинської прокуратури

20 жовтня прокуратура винесла постанову за звинуваченням третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі в незаконному перетині державного кордону країни.

За даними слідства, ввечері 28 вересня судно під назвою «Вільнюс», яке прямувало з українського порту Чорноморськ, зайшло до Поті.

В ніч на 29 вересня з цього судна виїхала вантажівка марки SCANIA з молочними продуктами, яка належить компанії IKA TRANS Ltd. У зоні очікування перед реєстрацією Саакашвілі, за версією прокуратури, пересів з причепа до кабіни, минаючи митний і прикордонний контроль.

«Присутність Міхеїла Саакашвілі в згаданому трейлері, де були молочні продукти, підтверджують відеозаписи, зняті з його телефону„, — йдеться в заяві прокуратури.

Після того, як вантажівка виїхала з території порту, Саакашвілі пересів в автомобіль Mercedes і виїхав в село Тквірі Абашинського району. Вдень 29 вересня він мікроавтобусом дістався Батумі, а ввечері на трейлері SCANIA відправився ді Тбілісі.

«У кримінальній справі проведено слідчі та процесуальні дії. Встановлено точний маршрут в'їзду і пересування Михайла Саакашвілі в Грузії, вивчені сотні відеозаписів зі 112 камер спостереження, а також камер спостереження приватних компаній», — зазначили в прокуратурі.

Тим часом Саакашвілі голодує 20 днів.

Зураб Пагава, один із лікарів, які оглядали Саакашвілі, сказав, що переведення рекомендоване, щоб уникнути ускладнень стану здоров'я Саакашвілі, який може погіршитися в будь-який момент.

Особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе, який також бачив свого пацієнта, сказав, що поточний стан здоров'я Саакашвілі стабільний. Кіпшидзе заявив, що супутнє захворювання колишнього президента «робить його голодування особливо небезпечним». Кіпшидзе також додав, що Саакашвілі має дати згоду на госпіталізацію.

Його адвокат Діто Садзаглішвілі наголосив, що, згідно з грузинським законодавством, медичне втручання без згоди пацієнта дозволене лише в разі, «якщо особа непритомна, і існує неминучий ризик для її життя».

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе сказав журналістам:

«Наш єдиний інтерес полягає в тому, щоб його (Саакашвілі – ред.) права поважалися і його здоров'я було стабільним».

«Я згоден на медикаментозне втручання з боку лікарів, яке допоможе мені бути в свідомості і, навіть якщо дуже обмежено, брати участь в поточні події», — заявив Саакашвілі.

 Політик зазначив, що продовжить голодування до звільнення, але прагне зберегти здорове мислення і працездатність.

Коментарі

Інші новини по темi