Повідомити про помилку

РПЦ закликала перехрещувати дітей після таїнств ПЦУ

4 вересня 2021 19:07
РПЦ
views 352
shares 5
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

4 вересня голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв) в ефірі програми «Церковь и мир» заявив, що РПЦ не визнає таїнств Української православної церкви.

Російський митрополит відповів на питання глядачки, яка запитувала, чи потрібно перехрещувати дітей в РПЦ, якщо вони хрещені в храмі Української православної церкви у 1996 та 2005 роках.

«Якщо це був храм Української православної церкви Московського патріархату, то, природно, дітей хрестити заново не потрібно. Якщо це був храм розкольницької структури, тоді їх потрібно хрестити заново, тому що ми не визнаємо таїнства розкольників „, — пояснив представник РПЦ Алфєєв.

Нагадаємо, до 2018 року в Україні існували три православні церкви — Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП під керівництвом Москви), а також Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква (УАПЦ).

Наприкінці 2018 року УПЦ КП та УАПЦ оголосили про саморозпуск. Пізніше вони об'єднались в Православну церкву України разом з трьома єпископами УПЦ МП.

Томосом партіарх Варфоломій визнав всі таїнства розпущених церков.

Коментарі

Інші новини по темi