Повідомити про помилку

Штати попередили ООН про розстрільні списки українців, підготовані РФ — ЗМІ

21 лютого 2022 13:41
Події
views 2879
shares 7
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться у статті The Washington Post.

Сполучені Штати повідомили Організацію Об'єднаних Націй, що мають достовірну інформацію, яка свідчить про те, що Москва складає списки українців, які «будуть вбиті або відправлені в табори після військової окупації„, йдеться в листі до глави ООН з прав людини, отриманому журналістами The Washington Post.

У списки також включено російських та білоруських опозиціонерів, журналістів, антикорупційних активістів, а також «вразливі групи населення».

За даними видання, російські сили планують широкомасштабні порушення прав людини: тортури, необґрунтовані затримання і викрадення мирних жителів.

«У нас є достовірна інформація про те, що російські війська, швидше за все, будуть застосовувати смертоносні заходи для розгону мирних протестів або іншим чином протидіяти мирним проявам можливого опору з боку цивільного населення„, – йдеться у повідомленні.

У Washington Postпереконують, що справжність листа підтвердили три американські чиновники.

Водночас прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав «фейком» твердження Вашингтона, що РФ складає списки українців, які мають бути вбиті або відправлені до таборів у разі вторгнення в Україну. 

«Це абсолютна брехня. Мені відомо, що це абсолютна вигадка. Такого списку не існує. Це фейк», — сказав Пєсков.

Коментарі

Інші новини по темi