Повідомити про помилку

Російські війська черговий раз починають накопичуватися біля кордонів України

31 жовтня 2021 16:58
Росія
views 592
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Росія знову почала нарощувати військові сили та техніку на кордоні з Україною. Переміщення російських військ на тлі напруженості між Москвою та НАТО викликало занепокоєння у США та ЄС.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на чиновників, які побажали залишитися анонімними.

Деякі офіційні особи в США і країнах Європи фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. Співрозмовники видання повідомили, що бачать «незвичайні переміщення техніки і військових на західному фланзі Росії».

Це посилило побоювання, що виникли в квітні, коли країни Заходу закликали російську сторону відвести військових від українського кордону.

Як пише WP, останні дні в соціальних мережах з'явилися відеозаписи, на яких показані російські військові ешелони і автоколони, що перевозять техніку на південь і захід Росії.

У США і ЄС почали фіксувати переміщення військ після завершення російсько-білоруських навчань «Захід-2021» (пройшли з 10 по 15 вересня на 14 полігонах в обох країнах).

Сили 41-ї загальновійськової армії Росії, які базуються в Новосибірську, приєдналися до угруповання біля українських кордонів замість того, щоб повернутися в місце своєї дислокації. Аналогічна ситуація з 1-ю гвардійською танковою армією — з-під Москви її перекинули в бік України.

Коментарі

Інші новини по темi