Повідомити про помилку

Росіянин переплив до Японії у пошуках політичного притулку

22 серпня 2021 12:23
Події
views 979
shares 10
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Японські ЗМІ пишуть про інцидент з неназваним чоловіком, який проплив 20 км з контрольованого Росією острова Кунашир до берега Японії (місто Сібецу) і попросив надати йому притулок.
Про це пише видання Kyodo.

«Громадянин Росії самостійно приплив з південнокурильського острова Кунашир в Японію, до регіону Хоккайдо, щоб попросити там політичного притулку», – мовиться у повідомленні.

Повідомляється, що підозрілого чоловіка помітили місцеві жителі, а коли вони до нього звернулися, він повідомив, що не має при собі паспорта, він росіянин і приплив з Кунашира. Цю ж версію він озвучив і японській поліції, після чого попросив притулку.


Наразі він перебуває на території Японії. Чоловіку 40 років, він виходець з Удмуртії. Жив на Далекому Сході в Росії 3 роки. Йому надали можливість господарювати на неосвоєних землях, де він заробляв фізичною працею.

Регіональне імміграційне бюро міста Саппоро на даний момент вивчає ситуацію.

 

При цьому російська сторона заявляє, що влада Японії відмовляється надати офіційну інформацію про вказану людину.

Так, начальник відділу імміграційного контролю міста Саппоро пояснив неможливість співпраці з російським генконсульством відсутністю вказівок керівництва в Токіо, а також поки що непідтвердженими громадянством чоловіка.


Коментарі

Інші новини по темi