Повідомити про помилку

Росія направила до Казахстану підрозділи, які воювали на Донбасі, — InformNapalm

6 січня 2022 18:35
Події
views 1599
shares 30
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Російська Федерація в рамках «миротворчої» місії країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку направила до Казахстану підрозділи, які воювали проти України. А також брали участь у окупації Криму. 

Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm. Також зазначається, що до країни могли прибути гібридні сили РФ.

За даними російських ЗМІ, йдеться про 45-ту окрему бригаду спецпризначення та 98-му дивізію ВДВ, а також війська Центру спецпризначення «Сенеж».

За даними InformNapalm, зазначені підрозділи брали участь в агресії проти України: у бойових діях на Донбасі та окупації Криму.


Зокрема, зі складу 98-ї дивізії ВДВ в Україні були помічені військовослужбовці 217-го парашутно-десантного полку (в/ч 62295) і 331-го парашутно-десантного полку (в/ч 71211).

А 45-й окремий полк ВДВ було розгорнуто до бригади, щоб збільшити кількість повітряно-десантних військ. Також у 2001 році офіцери 45-го полку ВДВ проводили операцію з викрадення жителів чеченських сіл Хатуні, Махкети й Тевзені. Серед військовослужбовців був тоді колишній ватажок «ДНР» Ігор Гіркін.

ЗМІ пишуть, що військові РФ їх можуть залучити для зачистки найбільш бунтівних міст, а потім скерують на стратегічно важливі для Росії об'єкти, серед яких полігон засобами випробування протиракетної оборони та космодром Байконур.

У той же час імовірно, що Росія залучить гібридні підрозділи для «брудної роботи»: вбивств та викрадень протестувальників. Так, 5 січня були повідомлення про прибуття військово-транспортних літаків із РФ до Казахстану.

Коментарі

Інші новини по темi