Повідомити про помилку

П'яний росіянин зірвав у Вінниці державного прапора з будівлі. Його затримали

6 листопада 2021 13:40
Події
views 3779
shares 1
comments 5
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє вінницька поліція.

«Вранці 6  листопада  до поліції надійшло повідомлення, що з будівлі  ТРЦ по вулиці 600-річчя у м. Вінниці невідомий чоловік зняв Державний прапор України. Це побачили охоронники торгового центру, тож зловмисник почав тікати, викинувши стяг в кущі. Затриманого  в подальшому поліцейські доставили до відділу поліції . Розпочато кримінальне провадження„, — розповіли правоохоронці.

35-річний затриманий зловмисник виявився громадянином Росії. Чоловік був п'яним.

Попередньо встановлено, що близько п'ятої години ранку, перебуваючи біля ТРЦ разом із знайомими, він виліз на будівлю та зняв  з флагштоку  прапор, який в подальшому викинув, коли тікав від охоронників.  Зловмисник надав пояснення, що на Вінниччину приїхав провідати родичів, а такі дії  вчинив через спір із знайомим.

За цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство).

Кримінальне провадження за статтею за наругу над державними символами не відкривали. Втім, ця стаття має менше покарання — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Росіянину загрожує штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн) або арешт на строк до шести місяців чи обмеженням волі на строк до п'яти років. 

 

Коментарі

Інші новини по темi