Повідомити про помилку

Російські Су-24 та Іл-20 порушили «закрите небо» над акваторією, де проводили стрільби ЗСУ

25 вересня 2021 07:20
Росія
views 741
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив керівник стрільб під час військових навчань ЗСУ, начальник зенітних ракетних військ ПС Борис Генов, передає пресслужба Командування Повітряних Сил.

«Під час бойових стрільб літаки-розвідники Російської Федерації в черговий раз порушили заборонену зону, яка була визначена і зарезервована для проведення стрільб. Керівництво Російської Федерації в черговий раз показало своє обличчя, наражаючи своїх пілотів на небезпеку„, — прокоментував офіцер.

Зазначається, що під час проведення бойових стрільб зенітних ракетних військ Повітряних Сил та військ ППО Сухопутних військ Збройних Сил України в акваторії Чорного моря, літаки-розвідники російської федерації типу Су-24МР та Іл-20 грубо порушили порядок використання повітряного простору, неодноразово залітаючи у заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань.

Російські літаки перетинали бойові курси мішеней типу ВР-3 Рейс, по яких застосовувалися українські зенітні керовані ракети.

24 вересня на полігоні Ягорлик, що на Херсонщині, розпочались бойові стрільби.

Стріляли комплекси малого радіусу ураження С-125 М1 ТА «ОСА-АКМ».

Підрозділи відпрацювали висування із захищених позицій у заданий район, розгортання та знищення малорозмірних літальних апаратів. Імітували ворожі безпілотники освітлювальні артилерійські снаряди.

Як зазначив начальник протиповітряної оборони Командування Сухопутних військ полковник Юрій Соловей, його підлеглі впоралися із поставленим завданням.

«Сьогодні ми здійснили успішні пуски зенітних керованих ракет 5В27Д. Ракети навелися на цілі та успішно їх знищили. Вони були уражені на відстані 11 кілометрів. Це майже максимальні можливості цього ЗРК на висоті 600 метрів», — розповів командир бригади полковник Андрій Новожилов про стрільби розрахунків С-125 М1.

 

Коментарі

Інші новини по темi