Повідомити про помилку

В Росії суд ліквідував український відділ «Просвіти» у Владивостоці. МЗС відреагувало

1 листопада 2021 17:06
Росія
views 200
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в заяві українського МЗС.

«МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку із триваючим наступом російської влади на права української меншини в РФ», — йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що в рамках російської державної політики насильницької асиміляції впродовж 2011-2020 років в РФ були, зокрема, ліквідовані Федеральна національно-культурна автономія українців Росії, Об'єднання українців Росії, Омська регіональна ГО «Сибірський центр української культури „Сірий Клин“, а Світовий конґрес українців визнано „небажаною організацією“, та знищено Бібліотеку української літератури в Москві.

Черговим проявом намагань російської влади стерти національно-етнічну ідентичність українців у Росії стало рішення Артемівського міського суду Приморського краю про ліквідацію автономної некомерційної організації «Далекосхідний український духовний культурно-просвітницький центр „Просвіта«, — наголосили в МЗС.

Міністерство відзначило, що російська влада всіляко обмежує можливості участі у процесі прийняття рішень з питань, що їх стосуються, перешкоджаючи будь-яким спробам їхньої самоорганізації.

Закликаємо міжнародну спільноту дати належну оцінку стрімкому погіршенню ситуації з правами людини в РФ, засудити і посилити політико-дипломатичний тиск на російську владу, аби припинити наступ на права української національної меншини в Росії«, — додали у відомстві.

 

ПоділитисяТвітнутиНадрукувати

Коментарі

Інші новини по темi