Повідомити про помилку

Росія скасувала блокаду Азовського моря

10 лютого 2022 23:02
Події
views 1634
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив український експерт, головний редактор BlackSeaNews, Андрій Клименко.

Нагадаємо, 9 лютого Андрій Клименко першим оголосив, що російські навчання в акваторії Чорного та Азовського морів загрожують блокадою українських портів. 

Читайте також. Росія готується до блокади українських портів — експерт

«Не хочемо ніякої паніки, але це дуже схоже на підготовку до чогось на кшталт „морської блокади“ українських портів. Про яку ми 2 роки попереджаємо... Це треба зупинити. На найвищому міжнародному рівні. А паніки не треба тому, що при слові „блокада“ першими будуть змінювати свої плани судновласники... Треба обєднати всі зусилля. Зараз„, — написав 9 лютого Клименко.

Зауважимо, міністр оборони України Олексій Резніков після оприлюднення відповідних даних закликав Захід накласти санції на російські кораблі та не приймати їх в своїх портах.

Читайте також. Резніков закликав Захід підтримати Україну перед спробою Росії блокувати порти

Український дослідник ситуації в акваторії Чорного та Азовського морів Андрій Клименко оприлюднив коментар російського управління навігації та океанографії Міноборони РФ.

«Нам всім, всім — від читачів та журналістів до експертів, військових, дипломатів та урядовців, лідерів українського морського бізнесу — буквально за добу вдалося створити безпрецедентний тиск щодо цієї проблеми. Не виключаю, що сьогодні міністр закордонних справ Великої Британії використала цю тему під час зустрічі з Лавровим в Москві. (для Британії свобода судноплавства стоїть в одному ряду зі свобою слова)„, — зазначив Клименко.

Водночас експерт наголосив. що блокада чорноморських портів залишилась в силі. Втім, до них торгівельні судна зможуть дістатися через Румунію та українські води.

Коментарі

Інші новини по темi