Повідомити про помилку

Роботу сайту Міністерства оборони України досі не відновлено

16 лютого 2022 10:35
Події
views 232
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сьогодні, 16 лютого, триває DoS-атака на сайт Міністерства оборони України. Трафік порталу направили на сервіс захисту у США. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.


«Офіційний веб-портал Міністерства оборони України зазнав безпрецедентної DoS-атаки, яка ще триває»
, — йдеться у повідомленні.


Як повідомляється, атаку спрямовано на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт.


«Зловмисники напевно знали, що сайт захищений від класичних DDoS атак, тому вдалися до пошуку вразливих місць у коді самого сайту. Можемо констатувати, що це їм, на жаль, вдалось»
, — повідомили в МОУ.

Варто зазначити, що початкова сторінка Міністерства оборони завантажується, проте при спробі перейти «вглиб» сайту користувач стикається з помилкою "Error 520". Скільки триватиме робота з відновлення працездатності сайту наразі невідомо.


Примітно, що сайти Міністерства освіти і науки, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості вже працюють.


«Вчора відбулася одна з найбільш масштабних кібератак, яка спробувала завалити сайти державних органів, яка в черговий раз спробувала атакувати програму Дія та найбільші банки України»
, – сказав глава МВС Денис Монастирський.


Крім того, глава МВС закликав не вірити інформації про нібито відсутність готівки в банках. Монастирський наголосив, що цей фейк запустили одночасно з кібератакою на основні державні банки.


«Очевидно, що це скоординована акція кібератака та атака нас з вами цими фейковими повідомленнями. У нашому інформаційному суспільстві реальна подія відразу стане предметом для обговорення в усіх ЗМІ»
, – зазначив міністр.

Коментарі

Інші новини по темi