Повідомити про помилку

РФ вимагає від НАТО офіційно відкликати обіцянку про вступ України

10 грудня 2021 19:45
Росія
views 989
shares 46
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Російська Федерація вимагає від НАТО офіційно відкликати обіцянку про вступ України. Йдеться про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року. 

Про це йдеться у заяві, опублікованій Міністерством закордонних справ Росії у п'ятницю, 10 грудня. У країні також наполягають на «юридичному закріпленні домовленості» щодо нерозміщення країнами-членами Північноатлантичного Альянсу «ударних систем озброєнь, що становлять загрозу РФ, на території сусідніх із нею країн».


«Необхідно офіційно дезавуювати рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 р. про те, що „Україна та Грузія стануть членами НАТО“, що суперечить зобов'язанню лідерів усіх держав-учасниць ОБСЄ – „не зміцнювати свою безпеку за рахунок безпеки інших“,
– сказано у заяві.

Кремль побоюється, що зближення нашої держави з НАТО призведе до появи на території країни ударних ракетних комплексів із мінімальним підлітним часом до Росії.

„Наполягаємо на виробленні в конкретний проміжок часу і на основі принципу рівної та неподільної безпеки – серйозних довгострокових правових гарантій, що виключають будь-яке подальше просування НАТО на схід та розміщення загрозливих нам систем зброї на західних рубежах Росії“, – заявили в МЗС РФ.

Коментарі

Інші новини по темi