Повідомити про помилку

Росія продовжує провокації в Азовському морі, 70% акваторії перекрито

10 грудня 2021 18:00
Події
views 306
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Азовському морі продовжуються провокації проти України зі сторони Російської Федерації. Країна-агресор перекрила близько 70% акваторії. Про це заявила пресслужба Військово-Морських сил Збройних сил України у п'ятницю, 10 грудня.

«РФ продовжує провокаційні дії проти України. Станом на 10 грудня Російською Федерацією перекрито близько 70% акваторії Азовського моря. Наразі росіянами розміщено навігаційні попередження (ПРІП) про обмеження судноплавства у певних районах нібито у зв'язку з проведенням артилерійських стрільб у районах поблизу м. Маріуполь, м. Бердянськ та м. Генічеськ», — йдеться у повідомленні.


У пресслужбі зазначили, що подібні перекриття районів відбуваються систематично та перешкоджають вільному судноплавству в Азовському морі.

А оголошення навігаційних попереджень Росією в Азовському морі (недалеко від пунктів базування українських ВМС та цивільних портів є «відкритою провокацією»), додали у відомстві.

«Подібні дії агресора вкотре демонструють спроби РФ перетворити Азовське море на своє внутрішнє „озеро“, — зазначили у ВМС.

Нагадаємо, увечері 9 грудня у ФСБ РФ заявили, що корабель „Донбас“ ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і нібито рухається у бік Керченської протоки. Федеральна служба безпеки вимагала змінити курс.

Міністр оборони України Олексій Резніков у відповідь заявив, що Азовське море є акваторією спільного використання України та РФ, тому українські кораблі мають право перебувати там на законних підставах. До того ж корабель „Донбас“ є неозброєним судном і не несе жодних загроз.

У Міністерстві оборони України заяви росіян назвали провокацією. Там наголосили, що „Донбас“ не заходив до „чутливих зон“, а виконував завдання у своїх територіальних водах.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi