Повідомити про помилку

Путін заявив, що РФ може відреагувати на розширення НАТО у східному напрямку «по-різному»

26 грудня 2021 17:36
Політика
views 503
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Якщо НАТО продовжить розширення на схід, то в Москві готові до самих різних варіантів дій. Президент РФ Володимир Путін буде спиратися на думку військових. Про це він сказав в ефірі програми «Москва. Кремль. Путін» на телеканалі «Росія 1».

Нагадаємо, що глава країни-агресора неодноразово говорив про те, що розміщення в Україні зброї НАТО та розширення Альянсу на схід загалом – це «червоні лінії» для Кремля.

Президент також згадав проєкти «договору про гарантії безпеки» та «угоди про заходи забезпечення безпеки» РФ та держав-членів НАТО, які російська сторона в грудні передала США. У них росіяни вимагали відмовитися від прийому до Альянсу держав, які входили до СРСР, зокрема України.


Путін заявив, що пропозиції Москва для США і Північноатлантичного альянсу були зроблені «для того, щоб досягти дипломатичного переговорного результату», закріпленого, юридично в рамках «тих документів, які ми запропонували».

«Ми будемо прагнути саме до цього», — додав Путін.

Водночас прессекретар Путіна Дмитро Пєсков назвав тему «гарантій безпеки від НАТО» для Росії «питанням життя і смерті». Він заявив, що безпека Росії нібито перебуває під загрозою.

«Під загрозою подальшої експансії і політичної, і військової інфраструктури НАТО у бік наших кордонів», – сказав Пєсков.

Коментарі

Інші новини по темi