Повідомити про помилку

РФ в межах «гарантій безпеки» вимагає виведення сил НАТО з Болгарії та Румунії

21 січня 2022 11:43
Події
views 367
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Росія висунула вимоги до НАТО з приводу невступу України і Грузії в Альянс. Однак, сьогодні в МЗС РФ заявили, що російські пропозиції щодо «гарантій безпеки» мають на увазі також виведення сил НАТО з Болгарії та Румунії. У відомстві наголосили, що йдеться про повернення кордонів НАТО до 1997 року.

Також у міністерстві вважають, що прагнення швидкого вступу до Альянсу Фінляндії та Швеції означатиме спробу чинити тиск на політику цих країн. Про це повідомляє пресслужба МЗС РФ.

У дипломатичному відомстві наголосили, що виведення озброєнь та особового складу НАТО з Болгарії та Румунії є одним із опорних елементів «гарантій безпеки», висунутих Росією.


«Один із опорних елементів наших ініціатив свідомо сформульований гранично чітко і не допускає будь-яких двояких тлумачень. Йдеться про виведення іноземних сил, техніки та озброєнь та інші кроки з метою повернення до конфігурації станом на 1997 рік на території країн, які не були членами НАТО на зазначену дату. До таких належать і Болгарія, і Румунія»
, – заявили в МЗС РФ.

Крім того, слова генсека НАТО Єнса Столтенберга про гарантії швидкого прийняття Фінляндії та Швеції до Альянсу в РФ назвали спробою тиску на ці країни. Також у Москві заявили, що ці позаблокові держави зробили суттєвий внесок у формування європейської безпеки.

«Розглядаємо висловлювання Генерального секретаря НАТО щодо готовності прийому Фінляндії та Швеції до Альянсу як безцеремонну спробу здійснення зовнішнього тиску на політику Фінляндії та Швеції, з якими нас пов'язують давні дружні відносини, і чий дієвий внесок як позаблокових держав у формування європейської безпеки ми високо цінуємо», – повідомили у міністерстві.

Коментарі

Інші новини по темi