Повідомити про помилку

Резніков про загострення на Донбасі: головним об'єктом атаки окупантів стало мирне населення

18 лютого 2022 10:48
Події
views 309
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Масований обстріл усієї лінії розмежування на Донбасі з боку російських збройних формувань став частиною прогнозованої провокації. Таким чином Кремль хотів вивести українських захисників на порушення режиму припинення вогню у відповідь і створити ґрунт для повномасштабного вторгнення в Україну. Про це заявив голова Міністерства оборони Олексій Резніков з трибуни Верховної Ради. Події супротивника, скоєні напередодні, він публічно назвав військовим злочином.

«Вчора були зафіксовані аномальні події, які помітно відрізняються від того, що було з початку року і наше завдання приборкати цю аномалію, щоб вона не стала прологом для ескалації. Головним об'єктом атаки стало мирне населення. Це військовий злочин і відверта провокація, про яку ми неодноразово попереджали. Події – незмінна тактика ворога: перед переговорами ТКГ, перед засіданням Ради безпеки ООН, зустрічею в Нормандському форматі та іншими важливими міжнародними подіями, що стосуються відносин, які відбуваються якісь інциденти, — зазначив Резніков.


За його словами, з 1 січня по 16 лютого включно по лінії дотику з боку тимчасово окупованих Росією територій було зафіксовано 107 обстрілів позицій наших воїнів і 4 обстріли населених пунктів.

«Зазвичай фіксувалося від 2 до 5 порушень на добу, були періоди по кілька днів, коли не фіксувалося жодного обстрілу. Натомість за минулу добу, 17 лютого ворог здійснив 60 обстрілів, з яких 43 з забороненої зброї, — зауважив Резніков.

Він припустив, що однією з причин цієї масованої провокації саме вчора було проведення засідання Ради безпеки ООН, яке було присвячене саме мінським домовленостям.

«Це традиційна тактика російської сторони. Завжди перед засіданням ТКГ, зустрічами нормандського формату, перед будь-якими важливими міжнародними подіями, які стосуються російсько-української війни влаштовуються якісь інциденти, щоб сформувати тло, яке російська сторона вважає вигідним», — резюмував міністр.

Коментарі

Інші новини по темi