Повідомити про помилку

SITE.UA представляє рейтинг блогерів України: заходьте та голосуйте за кращого з кращих

31 серпня 2021 10:38
Суспільство
views 4029
shares 27
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Рейтинг розбитий на три частини. Три десятиліття, в кожному з яких були свої теми, герої і можливості висловити свою думку.

Блогери 90-х — це ті, хто писав авторські колонки в газетах і журналах. Практично всі вони — професійні журналісти, але саме їх публікації стали початком і основою того, що пізніше ми назвемо блогами.

Блогери 00-х — це ті, хто вже переходить починає писати на різних інтернет платформах. Серед блогерів періоду є і професійні журналісти, такі як Максим Беспалов або Олександр Осташко, але вже з'являються автори, які написали свої перші тексти саме в інтернеті — переважно на Живому Журналі. Звичайно в ці роки вже палають політичні суперечки на форумі Української Правди, йдуть дискусії на спочилом вже форумі bigmir та навіть likar.info і журнал Наталі заводять свої, досить активні, форуми, але жж-ешечка стає головною платформою для самовираження.

Уже в нульових починають з'являтися фудблогери, тревелблогери. З'являються нові зірки і починають свій шлях ті, хто на наступному етапі стане відомими.

Блогери 10-х — це в першу чергу ті, хто набрали популярність в фейсбуці після початку війни. З російського Живого Журналу відбувається стрімка еміграція в Фейсбук. Лічені блогери, такі як Горький Лук, свідомо залишаються працювати саме на ЖЖ.

Фейсбук стає не тільки місцем для інформаційної війни, а й майданчиком самоорганізації. Саме тому в нашому рейтингу блогери десятих — це скоріше блогери 2013-2020 років.

Вочевидь, що намагатися вибрати кращих блогерів за все тридцять років дуже важко. Саме тому ми вирішили розбити голосування на три десятиліття. Різні часи, різні автори, різні голосування.

У кожному з трьох десятиріч ви можете проголосувати за трьох блогерів.

При цьому SITE.UA дає Вам можливість не тільки поставити позитивну оцінку — від 1 до 10 балів, а й негативну від -10 до -1. Таким чином Ви можете висловити не тільки свою любов до творчості одних авторів, а й невдоволення творчістю інших.

У кожному десятиріччі у Вас є 10 балів, які Ви можете використовувати для голосування за трьох блогерів.
Ви можете додати одному блогеру 10 балів, або додати двом по п'ять балів, або додати двом блогерам по 4 бали і відняти у одного два бали.
Десять балів на трьох блогерів, в кожному десятиріччі.

Коментарі

Інші новини по темi