Повідомити про помилку

«Терпіння вичерпується»: Ірану оголосили ультиматум через збиття рейсу МАУ

16 грудня 2021 21:42
Політика
views 1721
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Відповідна заява Міжнародної групи, до складу якої входять Канада, Швеція Британія та Україна, розміщена на сайті українського МЗС.

Країни вимагають Іран сісти за стіл переговорів щодо репарацій.

У заяві групи йдеться про те, що терпіння держав вичерпується і вони будуть шукати інших міжнародних механізмів впливу на Ісламську республіку.

Зазначимо, наприкінці листопада група вже намагалася посадити Іран за стіл переговорів. 

«Ми надіслали ще один запит, яким запросили Іран обговорити питання, що стосуються наших претензій та вимог в контексті відшкодування збитків за збиття PS752, протягом тижня з 17 січня 2022 року„, — йдеться в заяві від 16 грудня.

Ірану дали час на відповідь до 5 січня.

«З огляду на очевидне небажання Ісламської Республіки Іран конструктивно та вчасно вирішувати це питання, у нашій відповіді Ірану зазначається, що іранська сторона має до 5 січня 2022 року підтвердити свою готовність брати участь у переговорах з Координаційною групою, після чого нам доведеться дійти висновку, що подальші спроби домовитися про відшкодування з Іраном марні», - йдеться в заяві МЗС 4 країн.

«Координаційній групі доведеться серйозно розглянути інші шляхи вирішення цього питання в рамках міжнародного права», - підкреслили в заяві.

Іран збив український «Боїнг» МАУ 8 січня 2020 року. В ту ніч країна завдала ракетного удару по США та чекала відповіді. Нагадаємо, так Іран «мстився» США за ліквідацію очільника Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані, відповідального за бойові дії іранців у Сирії та інших країнах регіону. Сили ППО країни збили український пасажирський літак. Через кілька днів Іран взяв на себе відповідальність за цей злочин.

 

Коментарі

Інші новини по темi