Повідомити про помилку

Порошенко та Зеленський мають рівні шанси перемогти в другому турі, — опитування

29 грудня 2021 15:28
Політика
views 1398
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це свідчить спільне опитування Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

29 грудня Центр Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» оприлюднили дослідження суспільної думки та симпатій громадян.

Так станом на кінець грудня лише 20% українців вважають, що країна рухається у правильному напрямку.

65,5% дотримуються думки, що події розвиваються в неправильному напрямі. Рік тому − у грудні 2020 р. − ці показники становили відповідно 16,5% і 67%.

Згідно з даними дослідження Зеленський зберігає найбільший рейтинг серед симпатій Українців. У першому турі за нього б проголосували 17,5% усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Другим йде Петро Порошенко. За нього б у першому турі віддали голоси відповідно 11% і 16% опитаних,  за Ю. Тимошенко ˗ відповідно 8% і 10%, за Ю. Бойка − відповідно 7,5% і  9%, за Д. Разумкова ˗ відповідно 7% і 9%,  за І. Смешка ˗ відповідно  5% і 6%, за Є. Мураєва ˗ відповідно 5% і 6%,  за В. Гройсмана ˗ відповідно 3,5% і 5%, за С. Притулу ˗ відповідно 2% і 3%, за О. Ляшка ˗ відповідно 2% і 2%, %, за Р. Кошулинського ˗ відповідно  1,5% і 2%, за А. Гриценка ˗ відповідно 1% і 2%, за В. Кличка ˗ відповідно 1% і 1%

Водночас опитування вперше показало, що в другому турі виборів Петро Порошенко та Володимир Зеленський набирають приблизно рівну кількість голосів — по 23% серед всіх, хто визначився за кого буде голосувати, або по 50% — серед тих хто визначився та має намір проголосувати на виборах.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва з 17 по 22 грудня 2021 рокуметодом інтерв'ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.  Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

 

Коментарі

Інші новини по темi