Повідомити про помилку

За три місяці жоден держорган не матиме права вимагати в українців паперові довідки, — Шмигаль

8 серпня 2021 19:24
views 504
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що за три місяці всі державні установи перейдуть в режим paperless (без паперів).

«Цього тижня президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних послуг в онлайн. Жоден державний орган не зможе більше вимагати паперової довідки, оскільки вся інформація міститиметься в електронних реєстрах», — зазначив Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що перехід у режим «без паперів» збільшить кількість публічних електронних послуг і мінімізує корупційну складову під час їх отримання.

«Мінцифри активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського фактора на ухвалення рішень», — додав Шмигаль.

15 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект про особливості надання електронних публічних послуг. Підписаний Зеленським закон «електронна публічна послуга», «автоматичний режим надання електронної публічної послуги», «комплексна електронна публічна послуга», «система електронної взаємодії електронних ресурсів», а також інші терміни, пов'язані з наданням (отриманням) електронних публічних послуг.

В разі, коли закон потребує подання документів та/або інформації, що міститься в національних електронних інформаційних ресурсах для отримання публічної послуги, такі папери не подаються — замість цього зазначаються відомості, необхідні для надання публічної послуги.

6 серпня президент України Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних державних послуг у режим "paperless"

 

Коментарі

Головне