Повідомити про помилку

В Росії бездомного звинувачують у реабілітації нацизму: сушив шкарпетки на вічному вогні

4 жовтня 2021 14:23
Події
views 916
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише Znak.com.

Міаський міський суд відправив під варту 40-річного чоловіка без певного місця проживання, який кілька днів тому вночі пошкодив меморіал «Вічний вогонь». Йому висунули звинувачення в реабілітації нацизму.

Спочатку поліція порушила стандартну для подібних випадків статтю 214 КК РФ ( «Вандалізм»).

Однак після того, як про історію написали ЗМІ, нею зацікавився глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін. У підсумку справу вилучили з органів внутрішніх справ в слідчий комітет, а там злочин перекваліфікували за частиною 3 статті 354.1 КК РФ ( «Реабілітація нацизму, а саме: поширення відомостей, які виражають явну неповагу до суспільства, про дні військової слави і пам'ятні дати Росії, пов'язаних із захистом Вітчизни, а так само осквернення символів військової слави Росії, образа пам'яті захисників Вітчизни або приниження честі і гідності ветерана Великої Вітчизняної війни, вчинені публічно„).

На вихідних безхатька за клопотанням слідчого відправили під варту на два місяці. На думку слідства, чоловік може сховатися від органів, перебуваючи на волі. Інформацію про це Znak.com підтвердили в прес-службі суду.

 

Коментарі

Інші новини по темi