Повідомити про помилку

Рада підтримала легалізацію криптовалют в Україні

8 вересня 2021 14:03
Економіка
views 162
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

За легалізацію криптовалют віддали голоси 276 народних обранців, йдеться на сайті ВР.

Проект закону підтримали 232 «слуг», 15 нардепів від групи «За майбутнє», 17 з «Довіри», 6 депутатів «Голосу» та шестеро позафракційних. «Батьківщина», «ЄС» та ОПЗЖ не дали жодного голосу за ініціативу.

Закон передбачає регулювання галузі криптовалют. Передбачається, що власники віртуальних активів зможуть легально обмінювати і декларувати їх, а міжнародні криптокомпанії — реєструвати блокчейн-бізнес в Україні.

Документ визначає поняття і правовий статус віртуального активу. Після підпису президента криптовалюти отримають юридичний статус, а учасники ринку зможуть захищати права на віртуальні активи в судах.

Регулятором ринку буде Мінцифра, в окремих випадках повноваження будуть у Національного банку та Національної комісії з цінних паперів. Також передбачається створення нового регулятора — Національної служби з регулювання обігу віртуальних активів (НСВА).

Як підкреслив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Україна є одним з лідерів з використання криптовалюти в світі, але легалізація необхідна, щоб дати криптокомпаніям прозорі умови взаємин з державою, зручну роботу з регулятором і вигідне оподаткування.

«В Україні щоденний оборот віртуальних активів становить 1 млрд гривень. Але все це знаходиться в тіні. Через це міжнародні біржі не можуть заходити в Україну. З жодної операції з віртуальними активами не сплачуються податки», — додав він.

Федоров підкреслив, що на сьогодні лише кілька країн у світі легалізували криптоактиви — Німеччина, Люксембург, Сінгапур.

Коментарі

Інші новини по темi