Повідомити про помилку

Австрія стала першою західною демократією, яка запроваджує обов'язкову вакцинацію

19 листопада 2021 15:28
Коронавірус
views 324
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише Politico.

Австрія стала першою західною демократією, яка запровадить обов'язкову вакцинацію у відповідь на рекордний сплеск коронавірусу.

Також країна оголошує 20-денний локдаун з понеділка, 22 листопада.

Канцлер Олександр Шалленберг оголосив у п'ятницю, що вакцинація проти COVID-19 стане обов'язковою в Альпійській республіці з лютого 2022 року.

Конституційні юристи вже дали зрозуміти, що загальна примусова вакцинація можлива. У 1948 році в Австрії було введено обов'язкову вакцинацію від віспи.

Це робить Австрію першою європейською країною — і однією з перших у світі — яка ввела обов'язкову вакцинацію від коронавірусу.

«Нам не вдалося зібрати достатню кількість нещеплених людей для вакцинації. Останні заходи збільшили кількість щоденних щеплень, але цього недостатньо„, — зазначив новий кацлер Шалленберг.

«Протягом тривалого часу в країні був консенсус, що мандат щодо вакцинації не потрібен, але ми повинні дивитися на реальність„, — додав він.

Австрія також введе загальнонаціональний карантин на 20 днів з наступного понеділка.

Країна бореться зі стрімким зростанням захворюваності, оскільки в четвер було зареєстровано понад 15 тис. нових випадків проти 11 тис. на початку цього тижня.

В країні на 100 тис населення припадає тисяча заражених. У найбільш постраждалому регіоні Зальцбургу, де рівень зараження перевищує 1700, цього тижня був створений комітет, щоб вирішити, які пацієнти з COVID-19 можуть отримати невідкладну допомогу, а які ні.

 

Коментарі

Інші новини по темi