Повідомити про помилку

В Україну прибула Конституція Пилипа Орлика

10 серпня 2021 15:25
Події
views 607
shares 11
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

До Києва вантажівкою в супроводі кортежу везуть оригінал Конституції Пилипа Орлика. Про це повідомили у ефірі телеканалу «Україна 24».

Документ, який презентують в Києві до 30-ї річниці Незалежності України вже прямує до столиці у Львівській області через місто Рава-Руська. 


Нагадаємо, Швеція тимчасово передала Україні оригінал латиномовної Конституції Пилипа Орлика 1710 року, до 30-річчя Незалежності. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що оригінал конституції Пилипа Орлика всі охочі українці зможуть побачити у Софійському соборі із 16 серпня. 

«За 311 років ця Конституція ніколи не була на батьківщині. Це неправильно, несправедливо і це потрібно виправити. Так можна описати діалог, який ми вели декілька місяців із владою Швеції, де зберігається оригінал Конституції» — сказав президент під час виступу у Верховній Раді на честь 25-річчя Конституції.

«Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького» – перша Конституція Європи, документ фактично заклав основу демократії і державності в Україні.

Коментарі

Інші новини по темi