Повідомити про помилку

В Росії повністю згорів недобудований стелс-корвет «Проворний»

18 грудня 2021 14:05
Події
views 3786
shares 6
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пишуть росыйські ЗМІ.

У Петербурзі ввечері в п'ятницю на суднобудівному заводі «Північна верф» спалахнув корвет «Проворний». Повідомлялося про плани озброїти кораблі проекту 20385, до якого належить «Проворний», гіперзвуковими ракетами «Циркон». Про остаточну ліквідацію пожежі стало відомо у суботу вдень.

Відзначимо, за класифікацією НАТО, «Проворний» — це фрегат. Вартість його побудови за 8 років склала близько 30 млрд рублів 

За даними Слідчого комітету, приблизно о 18 годині 17 грудня сталося загоряння надбудови судна, що спричинило заподіяння великої шкоди. Слідство порушило справу про порушення правил безпеки під час проведення робіт.

У суботу вдень Північно-Західна транспортна прокуратура повідомила, що спалах на корветі, що будується, ліквідовано, проводиться проливка конструкцій.

На піку пожежі вогонь охопив майже весь військовий корабель «Проворний», розповсюдившись на 800 квадратних метрів. Вогнем, зокрема, було охоплено верхню палубу площею до 100 квадратних метрів. Пожежі було надано четвертий (з п'яти) ранг складності.

До 11 вечора прес-служба управління МНС Петербургу повідомляла, що пожежа на кораблі, що будується, локалізована на площі 300 квадратних метрів.

Коментарі

Інші новини по темi