Повідомити про помилку

До волонтерського штабу ДемСокири зайшов невідомий чоловік та спробував вчинити провокацію

20 вересня 2022 19:37
Події
views 9785
shares 332
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Невідомий спробував вчинити провокацію проти волонтерів Демократичної Сокири.

Про це повідомляє пресслужба ДемСокири.

«Ми не мовчали, коли приходили до інших волонтерських спільнот. І тим більше не мовчатимемо, коли подібні провокації почалися проти нас», — заявили активісти руху.

Минулої п'ятниці до волонтерського штабу Демократичної Сокири зайшов невідомий чоловік. Не представившись, він запропонував нашим волонтерам продати йому певну військову амуніцію, яка зберігається на складі. Легендою стала потреба екіпірувати колегу, який, ніби, має їхати на схід.

«Подібна поведінка здалася нашим волонтерам підозрілою. Оскільки за жодних обставин ні гуманітарна допомога, ні обладнання з амуніцією, придбані коштом донорів, не продаються», — зазначили волонтери.


Після пропозиції «перекупити амуніцію», наші волонтери попросили чоловіка представитися. Здалеку і дуже швидко чоловік показав якесь посвідчення, тому встановити його особу нам не вдалося.

«Проте „ходок“ не знав, що у приміщенні ведеться відеоспостереження, тож його обличчя ви можете бачити на фото, а відео розмови зберігається в нас», — підкреслили волонтери.

Отримавши відмову, невідомий промовив, що вони «вже відпрацювали» 112 волонтерських організацій.

«Це наводить на думку, що він може бути представником силових органів, просто не дуже вправним і кмітливим», — зазначили в ДемСокирі.

«В країні триває війна. Панове силовики, дайте волонтерам робити свою справу, допомагати ЗСУ та спільно наближати перемогу. У вас роботи — не пахане поле: ловіть шпигунів, карайте колаборантів, викривайте корупціонерів, розслідуйте реальні кейси розкрадання гуманітарки чиновниками.
Але від*їбіться від нас»,
— закликали волонтери ДемСокири.

Коментарі

Інші новини по темi