Повідомити про помилку

«Демсокира» заявляє про спробу провокації від її імені

19 листопада 2021 13:23
Одещина
views 434
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про злам сторінок державних сайтів від імені партії написав активіст Кіберальянсу, радник партії «Демсокира» з питань кібербезпеки Шон Таусенд у Facebook.

«Сьогодні невідомі зламали цілу низку сайтів районних адміністрацій та громад в Одеській області, де розмістили хибну заяву від імені Демократичної Сокири, про те, що партія нібито „підтримує ініціативу «Національного Корпусу» про рішучу відсіч втікачам-терористам«, — зазначив Таусенд.

Повідомлення з'явилось зокрема на сайті Одеської райради.

Активіст зазнаив, що заява — це провокація.

 

Я хотів би вкотре наголосити, що ми в Демократичній Сокирі та Ukrainian Cyber Alliance неухильно дотримуємося чинного законодавства. І розцінюємо спроби нас дискредитувати як провокацію проти нашої політичної партії. Я звертаюся до Кіберполіції та Служби безпеки України з вимогою провести швидке та неупереджене розслідування інциденту«, — додав Таусенд.

У партії також виступили з заявою, що підозрюють Службу Безпеки у зламі сайтів та розміщенні інформації.

В партії припускають, що на тлі провокації спецслужба може відкрити кримінальне провадження та блокувати її роботу.

Член політради партії Антон Швець уточнив — повідомлення від іменіпартії опублікували о першій ночі.

Цей маніфест миттєво заскрінили, закинули в архів.орг для зебережння і ВІДРАЗУ ВИДАЛИЛИ. Тобто його вже нема. Після цього, невідомі почали бомбардувати скрінами маніфесту наші сторніки у соцмережах, причому на той момент самого маніфесту вже не було і його синхронно видалили самі зловмисники«, — пояснив політик.

Це свідома провокація, в який я можу звинуватити СБУ. Бо це дозволяє керівництву СБУ, на догоду Офіса Президента, відкривати «ліві» кримінальні справи на нас, а далі проводити обшуки та негласні слідчі розшукові дії (злам месенджерів, пошт, стеження)«, — вважає один із співзасновників „Демсокири“ Антон Швець.

Коментарі

Інші новини по темi