Повідомити про помилку

Росія готує провокацію проти України для ескалації та наступу

14 січня 2022 18:11
Події
views 1067
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає CNN.

Салліван, посилаючись на доповіді розвідки СШа оголосив, що росіяни готують провокацію для легітимації нового наступу на Україну.

Він пояснив, що російські специ готуються провести операцію під чужим прапором на сході України для створенняформальної причину для вторгнення.

За словами Саллівана, бойовики навчені веденню бойових дій в міських умовах і використанню вибухівки. Спецоперація може бути проведена проти окупаційних військ на Донбасі.

Докази підготовки операції проти України Білий Дім пообіцяв оприлюднити протягом доби.

«Наше розвідувальне співтовариство отримало інформацію про те, що Росія закладає основу, щоб мати можливість сфабрикувати привід для вторгнення. Ми бачили цей сценарій у 2014 році. Вони знову готують цей сценарій», — зазначив Салліван.

Нагадаємо, раніше Джейк Салліван був промоутером політики «стабільних та передбачуваних відносин з Росією». На тлі цієї «слабкою» політики США щодо Росії остання і почала з новою силою «провокувати» Україну.

Тим часом, Міністерство оборони України в п'ятницю повідомило, що «військові частини країни-агресора та її найманці отримують наказ готуватися до таких провокацій».

Висновки американської розвідки зроблені після тижневих дипломатичних зустрічей між російськими та західними чиновниками з приводу скупчення Росією десятків тисяч військових на кордоні з Україною. 

Коментарі

Інші новини по темi