Повідомити про помилку

НАЗК випише Леросу протокол за корупцію через голосування в Раді за власний запит

2 листопада 2021 22:05
Події
views 745
shares 19
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомив сам нардеп Гео Лерос у Facebook.

«Післязавтра (4 листопада) НАЗК мені складе протокол про корупцію за те, що я поставив питання президенту.  Вперше в історії НАЗК це буде зроблено за запитання президенту, та вперше в історії – з подачі ДБР, що є взагалі перевищенням їх повноважень», – написав Лерос.

Нардеп додав, що «серед „Слуг народу“ ДБР корупціонерів не бачить».

«А поставити питання Володимиру Зеленському про Андрія Єрмака може тепер вважатись корупцією. Це, мабуть, такий у нас шлях до Європи„, – підсумував нардеп.

Лерос оприлюднив фотокопію листа на його ім'я від керівника Департаменту НАЗК з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції Олександра Шульги.

У ньому зазначається, що НАЗК здійснює збір доказів щодо вчинення Леросом адміністративних правопорушень під час пленарного засідання Верховної Ради.

«Відповідно до наявної у НАЗК інформації, ви як народний депутат… не повідомили у визначеному законом порядку про наявний у вас конфлікт інтересів та взяли участь у голосуванні за підтримку вашого депутатського запиту до президента України від 23.11.2021 №23/43 „Щодо особистого контролю Володимира Зеленського за поданням Андрієм Єрмаком до НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані через витрати, пов'язані з оплатою 2 300 замовних сфабрикованих матеріалів у Telegram-каналах та ЗМІ, з 13 по 20 вересня 2021 року з метою дискредитації народного депутата України Гео Лероса“, що стосувалась вас особисто„, – наголошується в документі.

Лероса запрошують до НАЗК на 4-5 листопада, «попередньо погодивши конкретний час прибуття з головним спеціалістом другого відділу перевірок Департаменту НАЗК з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції Івчук Л. В».

«Ваше неприбуття у визначені дати до НАЗК розцінюватиметься як ваша відмова від підписання протоколу про адміністративне правопорушення„, – додали у листі.

Коментарі

Інші новини по темi