Повідомити про помилку

Заступник генпрокурора, якому передали справу Татарова відвідав його день народження, — журналіст

8 вересня 2021 12:24
Події
views 1460
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про йдеться в відеорепортажі журналіста «УП» Михайла Ткача.

Журналісти розповідають, що на святкування дня народження Олега Татарова, який 31 серпня відзначив своє 39-річчя, приїхали більше десяти високопосадовців силових відомств.

Серед тих, хто відвідав подію — причетні до розслідування його справи про передачу хабаря.

Одним з перших на святкування приїхав чоловік, схожий на заступника керівника Київської обласної прокуратури Олег Ткаленко. До призначення у Київ Ткаленко працював понад 4 роки на Сумщині, підкреслили журналісти.

Також на святкуванні помітили нардепа від «Слуги народу» Ігоря Мурдія, обраного на сотому окрузі в Кіровградській області.

Також на свято прибув заступник голови національної поліції України та начальник головного слідчого управління  Максим Цуцкірідзе. 

У його тещі є кілька квартир у тому самому ЖК «Укрбуду» Максима Микитася, в якому мали отримати квартири нацгвардійці.

Слідство НАБУ встановило що, Татаров у 2017 році, коли працював юристом в «УкрБуд», яка на той час належала екснардепу Максиму Микитасю, брав участь у передачі хабара посадовцю криміналістичної установи МВС.

Сам Микитась в інтерв'ю «УП» зазначив, що саме Цуцкірідзе, перебуваючи на високих посадах у МВС, допомагав юристу «УкрБуд» Татарову вирішувати проблеми «УкрБуд» з Міністерством внутрішніх справ. 

Такожж на день народження Татарова прибув заступник генпрокурора Ірини Венедіктової Олексій Симоненко, який передав справу Татарова від НАБУ до СБУ. Журналісти зафіксували як Симоненко ніс на зустріч з Татаровим подарунковий пакет.

Симоненко після рішення Печерського суду Києва вирішив забрати в детективів НАБУ і прокурорів САП справу, де підозрюваним є Татаров. Після цього Симоненко зробив ще кілька процесуальних рішень у цій справі, зокрема змінив екснародному депутату Максиму Микитасю з корупційної на некорупційну, щоб справа точно не повернулася до НАБУ. 

Коментарі

Інші новини по темi