Повідомити про помилку

Президент Вірменії Армен Саркісян подав у відставку

23 січня 2022 18:52
Події
views 1107
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Вірменії Армен Саркісян заявив про рішення піти у відставку. Пояснив це відсутністю необхідних інструментів для впливу на радикальні процеси політики в країні. Про це повідомляє сайт президента Вірменії. 

«Я довго думав і вирішив піти з поста президента Республіки після активної роботи близько чотирьох років. Це рішення зовсім не емоційне, воно відповідає певній логіці, – зазначив Саркісян.

Політик сказав, що «не переставав вірити в кінцевий національний успіх», що було його головною мотивацією погодитися на пропозицію стати президентом країни.

Будучи головою Вірменії, Саркісян, за його словами, прагнув побудувати сильну та стабільну державу, використовуючи «авторитет та зв'язки, отримані внаслідок багаторічної роботи, свій міжнародний політичний та економічний потенціал».


Проте, як заявив він, Конституція не давала йому відповідних інструментів. «Коріння деяких наших потенційних проблем приховано в чинному Основному законі», – заявив лідер Вірменії.

«У нас склалася парадоксальна ситуація, коли президент повинен бути гарантом державності, фактично не маючи жодного реального інструменту», – підкреслив Саркісян.

Він висловив сподівання, що згодом відбудуться конституційні зміни, а наступний президент зможе працювати у більш збалансованому середовищі.

«Ми живемо в унікальній реальності: реальності, в якій президент не може впливати на питання війни або миру. Реальності, коли він не може накласти вето на закони, які вважає недоцільними для держави й народу. Реальності, коли можливості президента сприймаються не як перевага для держави, як загроза з боку різних політичних груп„, – додав політик.

Він також сказав, що на його посаді не було можливості проявити свій потенціал повністю. «Світ знаходиться в зоні постійної турбулентності, а президент не має конституційного інструменту, щоб допомогти своїй країні», – пояснив Саркісян.


Політик зазначив, що сам він, а іноді і його сім'я були мішенню окремих політичних сил. Останніх, як висловився державний діяч, цікавили не так його досягнення на посаді, як його минуле, «різні теорії змов і міфи».

«Ця „турбота“ про мене виходить за рамки моралі, зрештою безпосередньо торкаючись мого здоров'я, – зізнався президент. 

Він наголосив, що не має бути об'єктом пліток, відволікаючи тим самим увагу громадськості від більш важливих питань.

«Сьогодні, як ніколи, нам потрібні осмислені, добре продумані дії. Інакше ми, вірмени всього світу, не досягнемо мети нашої місії, опинимося на узбіччі історії. Ми більше не маємо права помилятися!» – підсумував Саркісян.

Коментарі

Інші новини по темi