Повідомити про помилку

Прессекретарку Олексія Навального засудили на 1,5 року обмеження волі

16 серпня 2021 15:09
Події
views 466
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Преображенський районний суд Москви засудив прессекретарку Олексія Навального Кіру Ярмиш на 1,5 року обмеження волі за підбурювання до порушення санітарних норм в ході несанкціонованої акції в Москві в січні цього року. Про це повідомила пресслужба суду.

«Суд призначив Ярмиш покарання у вигляді обмеження волі на термін 1,5 року», — повідомили в суді. Раніше вона була визнана винною за ч. 4 ст. 33 ч. 1 ст. 236 КК РФ (підбурювання до порушення санітарних норм). Протягом цього терміну їй заборонено відвідувати місця проведення масових заходів і брати в них участь, змінювати постійне місце проживання без повідомлення кримінально-виконавчої інспекції, а також не виїжджати за межі Москви та Московської області без згоди спеціалізованого державного органу.


Адвокат Вероніка Полякова раніше повідомила, що Преображенський районний суд Москви визнав Ярмиш винною в закликах до порушення санітарних норм в ході несанкціонованої акції в Москві в січні 2021 року. «Вирок, виходячи з його тексту, обвинувальний», — заявила захисниця. Раніше прокурор зажадав призначити Ярмиш обмеження волі на два роки.

Преображенський суд Москви 2 серпня виніс перший вирок у цій справі — штраф
Дані Акель в розмірі 100 тис. рублів. Любов Соболь 3 серпня була засуджена до 1,5 року обмеження волі, на 1 рік позбавлення волі умовно.

6 серпня був засуджений Олег Навальний. Крім них, фігурантами справи стали учасниця групи Pussy Riot Марія Альохіна, глава «Альянсу лікарів» Анастасія Васильєва, координатор московського штабу Олексія Навального Олег Степанов (організація «Штаби Навального» визнана в РФ екстремістською), соратник Навального Микола Ляскін, а також деякі активісти Фонду боротьби з корупцією.


Коментарі

Інші новини по темi