Повідомити про помилку

Пресконференція Володимира Зеленського у Трускавці: головне

3 жовтня 2021 12:30
Події
views 1443
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ще не вирішив щодо другого президентського терміну. Він пояснив свої слова щодо тривалості президенства, поки не виконає всі обіцянки. Про це він сказав на пресконференції в Трускавці.

«Я нічого не вирішив з другого терміну», — заявив він.

Раніше Зеленський заявив, що бажає виконати усі обіцянки до завершення каденції. Сьогодні він пояснив ці слова.

«Я говорив, що вважаю, що ми виконали 30-35% нашої програми, і я говорив, що якщо ми не будемо працювати у Раді, і якщо буде постійно політичний спам, то ми не встигнемо це зробити. А я хочу встигнути зробити все, що обіцяв. Але це не значить, що якщо я це встигну зробити за 4,5 роки, то я за півроку до кінця каденції піду. Ні, я попрацюю», — заявив він.

Також, Зеленський готовий до зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним, але в Кремлі не горять бажанням йти на переговори, оскільки побоюються несподіваного результату.

«Ми готові до цієї зустрічі. Я вважаю, що це правильний крок. Я хотів би зустрітися з президентом РФ. Мені дійсно зрозуміло, що в форматі тет-а-тет зустріч може бути досить предметною. Мені зрозуміло, що російська сторона і оточення Путіна не хочуть зустрічі, тому що ця зустріч може принести несподіваний результат. Я готовий до зустрічі в „нормандському форматі“, готовий до будь-якої зустрічі, тому що вважаю, що зустріч на такому рівні допоможе Україні у вирішенні трагедії на Донбасі і в питанні Криму. Упевнений, що якщо завтра Україна скаже „давайте не обговорювати ті чи інші питання“, можна наблизити (зустріч). Поки що ми такого собі дозволити не можемо», – сказав Зеленський.

При цьому президент вважає, що не варто зосереджуватися під час зустрічі на конкретному порядку денному.

«Я в будь-якому випадку вважаю, що там буде результат, тому що Росії і російському народу він також потрібен. „Нормандська зустріч“ в тому чи іншому форматі, думаю, відбудеться», – додав Зеленський.

Президент України прокоментував затримання Міхеїла Саакашвілі. Він заявив, що постійно займався поверненням громадян України, українська сторона буде займатись і цим питанням.

«Я постійно займаюся тим, що повертаю громадян України. Саакашвілі — є громадянином України, тому його це також стосується. І всі наші інституції, включаючи МЗС, і наші посольства, які працюють в Грузії, і на рівні посла Грузії в Україні, і розмови між нашими Кабмінами, на рівні прем'єрів, ми всі будемо цим займатися», — заявив він.

Володимир Зеленський заявив, що не має відношення до зриву спецоперації із затримання російських найманців з ПВК «Вагнер», і розповів, як повідомив президенту Білорусі Олександру Лукашенку про заїзд в його країну бойовиків. Він зазначив, що обговорення спецоперації з Лукашенком було коротким.

«Я точно не брав участі в російській операції, я в принципі в російських операціях не беру участі. Моє обговорення спецоперації щодо „вагнерівців“ було з Лукашенком по телефону, коли ці люди заїхали на територію Білорусі, в автобусах секретні агенти. Ми розуміли щодо справ цих бойовиків, ця інформація давно є в державі. Йому (Лукашенку) сказав: там у вас бойовики, у нас є інформація. Він мені сказав: „Так, ми вивчимо це питання і зробимо все можливе“. Після цього – все», – сказав Зеленський.

Також, президент пояснив діяльність РНБО. За його словами, цей орган «ставить на місце зраднків держави». Він вважає, що до його президентства всі казали, що РНБО — «це кладовище».

«І тут запрацював орган, і виглядає достатньо потужним органом. І виглядає так: „А що вони собі дозволяють?“. На місце ставимо зрадників держави. Ось, що вони собі дозволяють. Не правильно це? Нема питань. Буде після мене по-іншому, а після мене точно буде», — заявив Зеленський.

Коментарі

Інші новини по темi