Повідомити про помилку

Пресконференція Зеленського — основне

20 травня 2021 19:16
Політика
views 1554
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про два роки перебування на посаді відзвітував президент Володимир Зеленський. У великому ангарі поміж кількох недобудованих українських літаків, де була і легендарна «Мрія», гарант зазначив: його команда прагне побудувати країну мрії без війни на олігархів.

Головні меседжі:

Президент Володимир Зеленський сказав, що одним з перших питань на всеукраїнський референдум може бути винесено ситуацію на Донбасі.

Заявив, що «епоха бідності» в країні закінчиться тоді, коли всі будуть платити податки і буде дерегуляція, а також коли країна буде діджиталізованою.

Запевнив, що епоха Медведчука закінчується.

Заявив, що старих політиків, як експрем'єрів Володимира Гройсмана і Арсенія Яценюка чи лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко, у його команді не побачать.

Переконував — готовий відповідати за все, що ухвалюють на РНБО.

Володимир Зеленський відкинув звинувачення щодо лояльності до влади нового керівництва НБУ та заявив, що звільнення попереднього голови Нацбанку було пов'язане з відсотками по кредитах для населення.

Повідомив, що не знає, хто вбив Павла Шеремета. Щодо засудження Яни Дугарь та інших заявив: якщо буде доведено, що вони сиділи просто так і не є винними, то Аваков повинен буде піти. Міністр це розуміє.

Жорстко відповів ведучому Василю Голованову і через нього передав умовне «вітання» Ахметову. Запевнив, що великий бізнес буде платити справедливі податки.

Запевнив, що олігархи не зможуть балотуватися до Верховної Ради. Крім того, Володимир Зеленський пояснив, що в Україні олігархів будуть вносити в спеціальний резерв. А політики звітуватимуть про зустрічі із великим бізнесом.

Голова держави заявив, що «Нафтогаз» показував прибуток у минулому в результаті його особистої домовленості з російським президентом Володимиром Путіним. А у 2021-му за керівництва Андрія Коболєва збиток компанії склав 11 млрд грн. ТОму і змінили керівництво НАК.

Президент Володимир Зеленський відкинув звинувачення щодо лояльності до влади нового керівництва НБУ та заявив, що звільнення попереднього голови Нацбанку було пов'язане з відсотками по кредитах для населення.

Розповів, що «Укрзалізниця» – фактично підприємство-банкрут. У перспективі потрібно шукати приватного інвестора, тобто приватизувати компанію.

Заявив, що міський голова Києва Віталій Кличко після низки обшуків у комунальних підприємствах столиці неправильно поводиться. Президент заявив, що Кличко йому не конкурент, бо глава його Офісу не бере хабарів.

Визнав, що йому соромно за деякі вчинки нардепа від «Слуги народу» Миколи Тищенка. Також додав, що в його політичному оточенні є не одна така людина.

Вважає, що є ризик зняття санкцій США з «Північного потоку-2» під тиском Росії. І назвав ймовірне зняття санкцій з «Північного потоку-2» програшем для США.

Запевнив, що необхідна пряма розмова з Путіним з врегулювання на Донбасі. Повідомив, що потрібен ще формат обговорення донбаського кейсу за участю США. Наголосив на необхідності закінчити війну зараз, коли Путін ще президент.

Заявив, що Україна повинна отримати 45-47 млн вакцин від коронавірусу. Зазначив, що в країні провели понад 1 млн вакцинацій.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що вже став вироком для п'ятого президента Петра Порошенка, а той просто ще не усвідомив це.

Президент України заявив, що святкування триватиме кілька днів. Відбудеться великий військовий парад. Окрім урочистих заходів, воно передбачає проведення саміту Кримської платформи.



Коментарі

Інші новини по темi