Повідомити про помилку

Новий прем'єр-міністр Швеції подала заяву про відставку за кілька годин після призначення

24 листопада 2021 20:47
Події
views 1331
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Новий прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон подала заяву про відставку. За її словами, вона йде у відставку через те, що Партія зелених відмовилася входити до складу нового уряду. Про це стало відомо з повідомлення Андерссон в Facebook.

«Сьогодні вранці я була обрана прем'єр-міністром з наміром сформувати коаліційний уряд з представниками соціал-демократів і Партії зелених. Партія зелених оголосила, що більше не бажає входити до складу уряду. Кожній стороні має бути дозволено зробити свій власний вибір», — написала вона.

При цьому, як повідомляє видання The Local, Андерссон оголосила про вихід з уряду після того, як Шведський парламент проголосував за Опозиційний бюджет, співавтором якого виступили антиімміграційні Шведські демократи. 


Опозиційний бюджет правих – узгоджений спільно консервативними помірними і християнськими демократами, а також шведськими демократами – отримав 154 голоси проти 143, після того, як Центристська партія оголосила, що не підтримає бюджет уряду через поступки, зроблені лівим. Утримання цієї партії означало, що праві опозиційні партії отримали більше голосів.

Представники «Партії зелених» Пер Болунд і Марта Стеневі обрушилися з критикою на затверджений бюджет, назвавши його «диференціацією між людьми, побиттям екологічного бюджету і збільшенням викидів», маючи на увазі зниження податку на бензин і дизельне паливо у новому бюджеті.

Коментарі

Інші новини по темi