Повідомити про помилку

На російському сегменті МКС сталася пожежа

9 вересня 2021 11:00
Події
views 775
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідають російські ЗМІ.

Космонавт Олег Новицький повідомив Центру управління польотами близько п'ятої ранку за московським часом, що в модулі присутні дим і запах гару. Після цього прилади зафіксували наявність шкідливих речовин в районі медичного шафи.

Джерело диму встановити поки не вдалося.

За словами астронавта Тома Песке, на американському сегменті МКС також відчувається запах згорілого пластику або електроніки. Працююча вентиляція перенесла запах до блоку амеиканців. 

На Міжнародній космічній станції в даний час знаходяться російські космонавти Олег Новицький та Петро Дубров, американські астронавти Марк Ванді Хай, Шейн Кімброу і Меган МакАртур, а також японець Акіхіко Хосіде і француз Том Песке.

Повідомляється, що через 4 години після пожежі Новицький повторно зв'язався із ЦУПом та заявив, що запах горіння все ще відчувається на станції.

30 серпня стало відомо, що космонавти знайшли нові непрямі тріщини в російському сегменті МКС, вони з'явилися на найстарішому, першому з введених в експлуатацію модулі «Звєзда».

У 2020 році на модулі «Звєзда» був зафіксований витік, який, згідно з «Роскосмосом», забезпечив загальне падіння тиску атмосфери на станції на рівні 1 міліметра ртутного стовпа за вісім годин. На її пошук і усунення потрібно більше місяця. Пізніше в російському сегменті ламався туалет, пилосос і система отримання кисню «Електрон-ВМ». 10 березня повідомлялося, що на МКС знайшли нову тріщину. Космонавт Сергій Рижиков завдав другий шар герметика на неї. При цьому вона була розташована біля трубопроводу системи забезпечення теплового режиму.

Коментарі

Інші новини по темi