Повідомити про помилку

Президент США Джо Байден призначив спецпосланця США щодо Північного потоку-2

9 серпня 2021 16:03
Політика
views 208
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден призначив американського спецпосланця з питань «Північного потоку-2». Цю посаду отримав близький радник американського президента Амос Хохштейн. Про це повідомляє Axios.

Зазначається, що призначення не потребують затвердження Сенатом. За інформацією, Хохштейн буде посланцем Держдепартаменту США з питань енергетики та займатиметься реалізацією угоди щодо «Північного потоку-2» між Берліном та Вашингтоном.


Офіційний представник глави американського президента заявив, що досвід Хохштейна буде цінним для реалізації угоди, і що Німеччина призначила свого посланця, з яким він буде мати справу безпосередньо. Сам Хохштейн відмовився коментувати дану інформацію.

Хохштейн був одним з головних противників російського газопроводу «Північний потік-2», який дозволить Росії обійти Україну і доставляти газ безпосередньо в Центральну Європу.

Нагадаємо, що з 2014 по 2017 рік Хохштейн був спеціальним посланцем Держдепартаменту з міжнародних енергетичних питань. Він курирував зовнішню політику США в галузі енергетики і консультував Байдена з глобальних енергетичних питань.

Тим часом стало відомо, що в РФ назвали терміни завершення будівництва «Північного потоку-2». За словами посла Росії в Британії Сергія Нечаєва, газопровід — виключно комерційна ініціативою зацікавлених п'яти великих європейських енергетичних концернів.

Коментарі

Інші новини по темi