Повідомити про помилку

Пропонували посаду посла в Австралії за заперечення Вагнергейту, — Бурба

25 січня 2022 16:39
Події
views 545
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це ексочільник ГУР Василь Бурба заявив в інтерв'ю УП.

«В лютому місяці мені було повідомлено те, що я маю заявити в пресі, що операції не було. Після того мені буде запропонована посада посла в Австралії. „Я і кенгуру“ називається посада„, – розповів Бурба.

Генерал зазначив, що в разі відмови йому погрожували забрати державну дачу в «Конча-Заспі», зняти державну охорону, порушити щодо нього кримінальні провадження і заборонити виїзд з України.

Читайте також.Володимир Зеленський звинуватив Бурбу у зриві спецоперації щодо «вагнерівців»

«Четвертий пункт був для мене смішний, але він підтвердився потім (Бурбі та ще кільком розвідникам анулювали закордонні паспорти, — ред.)», — сказав Бурба.

Водночас Василь Бурба зауважив, що йому також погрожували звільнити з державної служби близького родича.

«На пропозиції я не погодився. І події почали розвиватись дуже швидко. Це була середа. А у четвер увечері на телефон помічника з будинку відпочинку, що контракт зі мною розрививається. Хоча за умовами договору, має бути за місяць повідомлення. Ми не мали боргів, не порушували жодного пункту договору. В п'ятницю моя дружина вранці виїжджає, завозить дитину в школу, повертається о другій години дня, а її не пускають у державну дачу„, – розповів він.

Нагадаємо, 17 листопада 2021 року міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала дві частини розслідування про українську спецоперацію із затримання бойовиків ПВК Вагнера.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що розслідування Bellingcat щодо вагнерівців не робить жодних висновків про те, що інформація про операцію була «злита».

18 листопада 2021 року шеф-редактор The Insider Роман Доброхотов, видання якого разом із Bellingcat досліджувало зрив спецоперації, сказав, що представники української влади намагалися вплинути на журналістів, які розслідували зрив затримання бойовиків ПВК Вагнера.

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв назвав приховування українською владою інформації про «Вагнергейт» політичним злочином, який не має виправдання. 

Згодом колишній очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василь Бурба заявив, що президент Володимир Зеленський через голову ОПУ Андрія Єрмака наказав перенести активну фазу операції щодо вагнерівців.

Коментарі

Інші новини по темi