Повідомити про помилку

Апеляційний суд залишив Порошенку особисте зобов'язання

11 лютого 2022 15:53
Події
views 486
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

11 лютого Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистих зобов'язань п'ятому президентові України, лідеру «Європейської солідарності» Петру Порошенку у «вугільній справі».

Перед тим, як піти до нарадчої кімнати, судді понад три години заслуховували аргументи сторін. Прокурори обстоювали необхідність взяття Порошенка під варту. Вони вказували на те, що Порошенко виїхав за кордон на тлі повідомлень про оголошення йому підозри.

Адвокати вимагали взагалі не обирати йому запобіжний захід — вони зазначили, що про підозру п'ятому президенту повідомили з порушеннями.

Таку ухвалу винесла у п'ятницю колегія суддів апеляційного суду, розглянувши апеляції прокуратури та захисту на рішення про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду.

Зазначимо, підтримати Петра Порошенка під суд прийшли близько 300 осіб.

Протестувальники тримали партійні прапори «Євросолідарності», громадської організації «Справа громад» і державні прапори, а також плакати з написами: «Політичні репресії Зе не врятують», «Руки геть від Порошенка», «Захистимо своїх», «Повернемо Україні гідність», «Ні — поліцейській державі».

Також протестувальники скандували: «Країні потрібен Порох».

Біля воріт суду встановили сцену з великим екраном і колонками. На вулицях навколо суду стояли кілька десятків автомобілів і вантажівок правоохоронців.

Поліції довелося перекрити частину проїжджої частини через обмежене місце перед будівлею суду, куди не вміщаються всі протестувальники. Водночас організатори акції закликали протестувальників перекрити вулицю повністю і пропускати тільки громадський транспорт, швидку та поліцію. Правоохоронцям поки що вдається шеренгою утримувати невелику частину дороги відкритою для проїзду автомобілів.

«Спочатку вони перетворюють суд на фарсове судилище. Потім вони влаштовують цирк імені ДБР в аеропорту. Потім вони кидають правоохоронців в атаку на котли з чаєм. Куди далі? Тепер вони збирають проти Пороха „вазмущённую абщественность«, — ідеться в заяві організаторів акції.

Коментарі

Інші новини по темi