Повідомити про помилку

Петро Порошенко у відеозверненні заявив, що повернеться до України у січні

21 грудня 2021 12:19
Політика
views 498
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

П'ятий президент України Петро Порошенко записав відеозвернення після інформації про підозру у держзраді. Він заявив, що має намір повернутися до України у першій половині січня. За словами політика, тоді він готовий буде поговорити про обвинувачення і в державній зраді, і в сприянні тероризму.

Відповідне звернення п'ятий президент опублікував у своєму Facebook, наголосивши, що повернеться до України згідно зі своїм графіком, коли проведе всі заплановані зустрічі, а не відповідно до «сценарію» керівництва держави.

«Вчора, сьогодні і завтра ми працюємо в Варшаві, маємо численні зустрічі з польськими і європейськими політиками, які присвячено тому, щоб сформувати потужну коаліцію на підтримку України і протидії Росії, яка на сьогодні сконценрувала біля своїх кордонів понад 100 тис. військових», – повідомив Порошенко.


Він висловив вдячність польській стороні, яке є «другом, союзником та партнером» України.

Також Порошенко зазначив, що тоді як весь світ і вся Україна мали б об'єднатися для боротьби з країною-агресором, у нашій країні відбуваються дивні речі.

«Мені передають вітання з Офісу президента про те, що вони „з розумінням поставляться“ до того, якби я залишився в Європі. Хочу наголосити, що я не надам їм такого подарунку і повернуся в Україну в першій половині січня, але за своїм графіком„, – наголосив він.

За словами п'ятого президента, дії керівництва держави проти нього сьогодні пояснюються падінням рейтингів і неможливістю запропонувати щось інше суспільству.

«Ми поговоримо, коли я повернуся, і про державну зраду, і про сприяння та фінансування тероризму. Хто є державний зрадник? Той, хто разом з українськими Збройними силами в 2014 році звільнив дві третини окупованого Донбасу чи той, хто через підписання розведення віддав ворогу нашу землю? Той, хто надав наказ і санкціонував десятки операцій, які ліквідували ворогів України? Чи той, хто „зливає“ Лукашенку і Путіну спецоперації української розвідки», – наголосив Порошенко.

Порошенко також заявив, що не має наміру «ховатись у Європі».Зазначимо, що ГБР чекає на п'ятого президента на допит післязавтра.

Коментарі

Інші новини по темi