Повідомити про помилку

Штормове попередження: 14 січня в Україні очікуються пориви вітру до 28 м/c

13 січня 2022 16:14
Події
views 2077
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це попереджають ДСНС та УкрГідроМетЦентр.

Метеорологи попереджають, що 14 січня циклон Famke принесе з північного заходу відлигу та мокрий сніг з дощем на Захід та Північ України.

Оголошено другий рівень небезпечності. Пориви вітру на заході а півночі сягатимуть 25-27м/c.

Циклон Famke протягом наступної доби прямуватиме на схід Україною.

«Температура повітря завтра стрімко підвищиться, практично по всіх областях України буде відлига. У зв'язку зі зростанням температури опади випадатимуть як у вигляді снігу, так і у вигляді дощу. Ожеледиця все ще зберігатиметься, тому водії — будьте особливо уважними та обережними», - йдеться в повідомленні.

В ніч на 14 січня температура у всіх західних областях окрім Закарпаття, а також на Київщині, Вінниччині та Житомирщині коливатиметься в межах від 2° тепла до 3° морозу.

На решті територій вночі буде мороз. Найбільші добові перепади температур очікуться на Харківщині, Донеччині та Луганщині. Там вночі температура досягатиме 10°-12° морозу, а вдень, як і у інших регіонах — до + 3° тепла.

Рятувальники попереджають — 14 січня розпочнеться шторм на Азовському морі, зокрема штормитиме у маріупольському та Бердянському портах. Висота хвиль сягатиме півтора метри, а швидкість вітру — до 28 м/c.

Коментарі

Інші новини по темi