Повідомити про помилку

Син Шефіра отримав 600 тис. грн за роботу помічником нардепа, в Раді його не бачили

19 жовтня 2021 14:56
Політика
views 494
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в сюжеті BIHUS.info.

Олександр Сітак – помічник народного депутата від «Слуги Народу» Миколи Тищенка і, водночас, є бізнес-партнер родини Тищенка — отримав за два роки роботи понад 1,1 млн грн.

Спільно з дружиною нардепа Аллою Барановською він володіє компанією, яка опікується столичним рестораном «Рішельє». А брат Олександра – Віталій Сітак – теж спільно з Барановською – володіє компанією, яка займається рестораном «Велюр».

Журналісти Bihus.Info нагадують, що Микола Тищенко з родиною проживають у квартирі, яка належить Віталію Сітаку в одному з найдорожчих житлових комплексів столиці – PecherSKY. Тищенко з дружиною Аллою Барановською також користуються двома паркомісцями у цьому ЖК, які так само записані на Віталія Сітака. 

Чим саме займається Сітак і в чому полягає його допомога Тищенко журналістам не пояснив. 

Микита Шефір, син першого помічника президента Сергія Шефіра, працює за трудовим договором помічником народного депутата від «Слуги Народу» Юрія Кісєля.

Кісєль відомий тим, що його дружина минулого року стала власницею землі та будинку в Іванковичах, які раніше належали президенту Володимиру Зеленському. До продажу маєтку у інтерв'ю виданню «Українська правда» сам Зеленський заявляв про те, що випадковій людині продати його не може, бо по-сусідству живуть його найближчі друзі, серед яких і Сергій Шефір. Це може свідчити про надзвичайну близькість нардепа до родин президента та його першого помічника.

За два роки роботи парламенту Микита Шефір отримав майже 600 тис. грн заробітної платні.

У коментарі журналістам він не пояснив чим саме займається як помічник і зазначив, що краще розповісти про його діяльність може сам Юрій Кісєль. 

«Слуга Народу» Андрій Холодов взяв помічницею Лесю Васильченко – бізнес-партнерку своєї дружини Катерини Шаховської.

Жінки є співзасновницями компанії ТОВ «АПАРТМЕНТ БІЛДІНГ ЛТД», основний вид діяльності якої – оренда нерухомості. Крім того, зараз Леся Васильченко є однією з співвласниць компанії ТОВ «ЮКРЕЙН РІАЛ ЕСТЕЙТ», якої раніше співволоділа дружина Андрія Холодова. За два неповних роки Леся Васильченко отримала більше 700 тис. грн виплат з бюджету.

Народна депутатка від «Слуги Народу» Марина Нікітіна на початку роботи у парламенті взяла помічником за трудовим договором свого чоловіка Олександра Нікітіна. За півроку роботи у дружини Олександр отримав більше 100 тисяч гривень заробітної плати. Нині Олександр Нікітін значиться помічником на громадських засадах (безоплатно) у колеги дружини – Олександра Кабанова. За трудовим договором Олександру Кабанову допомагає і Аліна Кузнєцова – дружина депутата від  «Слуги народу» Олександра Кузнєцова. За півтора роки жінка отримала більше 600 тисяч гривень виплат з бюджету. 

У постанові Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України» йдеться про встановлений місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата – це 25 прожиткових мінімумів, встановлених на початок календарного року. У грудні депутатський фонд складає – 50 прожиткових мінімумів. Впродовж 2021 року кожен народний депутат отримує майже 740 тис. грн з бюджету на виплату заробітної плати помічникам. 

Коментарі

Інші новини по темi