Повідомити про помилку

Ексволодар поясів IBF та WBO у супертяжкій вазі Володимир Вірчіс знайдений мертвим

28 січня 2022 14:48
Події
views 1503
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про смерть боксера-супертяжа Володимира Вірчіса повідомила спільнота «Український бокс. Перезавантаження» та «Федерація боксу України».

Вірчіс уроженець Каховки на Херсонщині. На момент смерті йому було 48 років. Боксер був інтерконтинентальним чемпіоном за версією IBF (2003 – 2004), інтерконтинентальним чемпіоном за версією WBO (2005 – 2006).

На професійному ринзі Володимир Вірчіс провів 28 боїв і здобув 26 перемог (21 нокаутом). У його активі також дві поразки.

 У 2007 році він переміг італійця Паоло Відоца і завоював чемпіонський титул EBU

Спортивну кар'єру Вірчис закінчив у жовтні 2009-го — перемогою над латвійцем Едгарсом Калнарсом. А перед цим український боксер бився за право стати претендентом на пояс WBC, яким володів Володимир Кличко, однак поступився кубинцю Хуану Карлосу Гомесу рішенням суддів.

Крім Гомеса, Вірчис зазнав поразки у бою у 2006 році проти узбекистанця Руслана Чагаєва — колишнього чемпіона світу у важкій вазі за версією WBA (рішенням суддів).

Обставини смерті

Покинувши спорт, Володимир Вірчіс почав займатися бізнесом. Вкладав кошти в аграрний бізнес, мав ферму в Херсонській області. Прославився не тільки, як спортсмен, але і як «світський тусовщик», оскільки був постійним відвідувачем вечірок у столиці. Йому приписували романи з багатьма знаменитими жінками, включаючи гімнастку Лілію Подкопаєву.

За роки кар'єри у професійному боксі Вірчіс зміг стати доларовим мільйонером. Надходження від боїв і участь в рекламі принесли боксеру більше 2 мільйонів доларів. У нього залишилася дочка.

В останні роки Володимир Вірчіс публічно підтримував Володимира Мангера — ексголови Херсонської ОДА, підозрюваного у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

У четвер, 27 січня, Вірчис прийшов на засідання суду по Мангеру. Між ними відбулась розмова на високих тонах: Вірчис вимагав у Мангера віддати йому борги.

Водночас видання Obozrevatel з посиланням на джерела стверджує, що Вірчіс вкоротив собі віку. Там пишуть — у боксера була депресія.

У поліції смерть боксера поки що не коментували.

 

Коментарі

Інші новини по темi