Повідомити про помилку

Польська енергетична компанія PGNiG закупила для України газ з США

1 лютого 2022 18:26
Події
views 866
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Польська енергетична компанія PGNiG закупила вантаж зрідженого природного газу США для постачання до українського кордону. Газ відправлять для американсько-української компанії Energy Resources of Ukraine.

Вантаж зі зрідженим природним газом прибуде зі США до Польщі уже до кінця лютого 2022 року. Його приймуть у порті імені президента Леха Качинського в Свіноуйсце.

Польська компанія уже вдруге замовляє для України американський газ. Уперше це відбулося у 2019 році. 

Після того, як американський газ прибуде до Польщі, його відправлять до польсько-українського кордону. Паливо отримає американсько-українська компанія Energy Resources of Ukraine.


Голова правління компанії PGNiG SA Павел Маєвський наголосив, що через енергетичну кризу в Європі такий крок є важливим.

«Це чергове постачання американського зрідженого природного газу до України, здійснене компанією PGNiG у співпраці з ERU, яка є нашим стратегічним торговим партнером на українському ринку. Хороші відносини, побудовані роками, особливо важливі зараз, у період великої турбулентності на газовому ринку в Європі», – заявив Маєвський.

Водночас представник Energy Resources of Ukraine Дейл Перрі підкреслив, що поставки зрідженого газу є кроком до енергетичної незалежності. За допомогою американського палива Україна успішно завершить опалювальний сезон.

Коментарі

Інші новини по темi