Повідомити про помилку

Польща готова надати Україні боєприпаси, зенітно-ракетні комплекси й безпілотники

1 лютого 2022 11:39
Події
views 291
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Польща планує передати Україні нове озброєння. Зокрема, йдеться про польський переносний зенітно-ракетний комплекс «Грім».

Про це повідомив польський прем'єр Матеуш Моравецький, передає Polskie Radio. Нагадаємо, що 1 лютого політик прибуде з робочим візитом до Києва.

«Ми солідарні з нашими сусідами, яким загрожує Росія. Але солідарності і слів на сьогодні замало. Сьогодні їх треба втілити в життя», – наголосив глава уряду Польщі.

Він пояснив, що Варшава готова допомогти Києву, надаючи різні види ресурсів і предмети першої необхідності, «які можуть бути пов'язані з воєнною ситуацією». Крім того, поляки хочуть підтримувати українців оборонним озброєнням.


З цього приводу польський уряд уже мав консультації з президентом Анджеєм Дудою. Конкретні потреби України в зброї Моравецький обговорюватиме на зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським.

На запитання про те, які види оборонного озброєння Польща може передати Україні, він заявив, що це, зокрема, «боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси дуже малої дальності Grom та різні типи безпілотників, які також призначені для оборони».

Коментарі

Інші новини по темi