Повідомити про помилку

Жінці загрожує до 15 років в'язниці за самозахист від зґвалтування

2 січня 2022 16:08
Події
views 4037
shares 32
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє поліція Миколаївської області.

1 січня на дискотеці жінка в рамках оборони відібрала в «залицяльника» ніж, якого той вихопив, та завдала тому смертельне поранення. 
Поліція її затримала.

В пресрелізі її назвали «зловмисницею» та оголосили, що розслідують справу як умисне вбивство. Жінці загрожує до 15 років за ґратами.

Втім, за те, що у пресрелізі поліція назвала жінку «зловмисницею» та інші некоректні формулювання поліція одразу отримала «народний суд».

Так, користувачі обурюються наступною тезою поліції:

«За попередньою інформацією місцевий мешканець чіплявся до жінки і, навіть, дістав ніж, щоб змусити її відповісти взаємністю.» 

 

У коментарях до новини, в яких не було обсценної лексики та особистих погроз поліції, користувачі нагадують, що ніхто не має права називати кого-небудь зловмисником без рішення суду.

Загалом, новина отримала шрокий резонанс у мережі. За дві години по публікації поліція отримала понад 350 відгуків громадян.

Поліції натякають на презумпцію невинуватості.

Водночас люди не погоджуються з відкриттям справи про умисне вбивство. На думку громадян у мережі — це необхідна самооборона. Відтак справу можуть відкрити лише за статтею за вбивство з необережності або перевищення самозахисту.

Коментарі

Інші новини по темi