Повідомити про помилку

Поклонську зняли з посади посла в Кабо-Верде, натомість їй знайшлося місце в Росспівробітництві

2 лютого 2022 21:18
Політика
views 1812
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Росії Володимир Путін знайшов нову посаду для колишнього українського прокурора Наталії Поклонської. Вона призначена заступником голови Росспівробітництва. Про це повідомляє російський портал правової інформації.

Йдеться про посаду у Федеральному агентстві у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, які проживають за кордоном, та з міжнародного гуманітарного співробітництва. Організація займається гуманітарними проєктами за кордоном. Насамперед у пострадянських країнах. Укази набули чинності з 2 лютого.

Раніше стало відомо, що Поклонська відмовилася від посади посла в острівній державі Кабо-Верде. Причиною цього стали нібито «особисті обставини».


Республіка Кабо-Верде, куди відправляли послом російську депутатку, розташована на 18 островах Зеленого Мису в Атлантичному океані, за 620 км від західного узбережжя Африки. Площа держави становить 4033 кв. км, населення – близько 550 тис. ос., столиця – Прая.

У Міністерстві закордонних справ тоді заявили, що українська влада займається питанням про екстрадицію Поклонської з Кабо-Верде. У відомстві вважають, що її призначення в острівній державі – це не що інше як «висилання» з Росії. Так Кремль нібито хоче зменшити її активність у ЗМІ.

«Про Поклонську ми ніколи не забудемо і не дамо їй спокою. Як і про інших зрадників», – підкреслив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Крім того, політик ще в серпні заявляв, що це призначення яскраво показує долю таких зрадників, як Поклонська. За його словами, якщо ви зраджуєте свою державу, то держава, заради якої ви зрадили, «вас просто використовує і відправить до Кабо-Верде, за всієї поваги до Кабо-Верде».

Коментарі

Інші новини по темi