Повідомити про помилку

Погода на зимових курортах: без денних морозів, але зі снігом

15 лютого 2022 12:37
Погода
views 426
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Середня температура повітря в Карпатах цього тижня становитиме близько 0 °С. Сонце дедалі частіше виглядатиме з-за хмар. І хоча гірськолижний сезон поступово наближається до свого завершення, туристи точно мають ще кілька тижнів з чудовими умовами для активного відпочинку.

Погода в Буковелі

На початку тижня у Буковелі можливі дощі та мокрий сніг, з 18 лютого щодня падатиме дрібний сніг. Висота снігового покрову зараз тут досягає 70–75 см. Небо переважно буде затягнуте хмарами, але 18–20 лютого ненадовго проясниться. Вдень середня температура повітря становитиме близько 0 °С. Уночі, за даними Sinoptik.ua, на курорті очікуються слабкі та помірні морози — -2–7 °С. У цілому, погода в Карпатах сприяє комфортному відпочинку. Швидкість вітру не перевищує 6–7 м/с, а сильні снігопади почнуться приблизно з 21–22 лютого.

Погода в Славському

Удень термометри у Славському показуватимуть +1–3 °С, уночі — -1–3 °С. Найхолоднішою цього тижня стане недільна ніч 21 лютого: очікується помірний мороз до -6–7 °С. З 18 лютого тут прогнозуються снігопади. До цього часу можливі опади у вигляді дощу та дощу зі снігом. Вітер слабкий чи помірний, не більше 6,5 м/с. Висота снігового покрову на курорті не перевищує 25 см.


Погода на Драгобраті

Середня денна температура на високогірному курорті України також становитиме близько 0 °С. Уночі на Драгобраті можливі слабкі та помірні морози (-2–8 °С). На початку тижня йтимуть дощі та мокрий сніг, з 17 лютого щодня падатиме сніг із різною інтенсивністю. Небо майже завжди буде затягнуте хмарами, невеликі прояснення можливі на вихідних 19–20 лютого. Висота снігового покрову тут уже перевалила за позначку 225 см.

Небезпека лавин знизилася

Найближчими днями у горах Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей очікуються сприятливі сніголавинні умови — сніг добре закріплений. Лавини все ще можуть сходити, але тільки на дуже крутих схилах — уникайте небезпечних ділянок, і допомога рятувальників не знадобиться.


Коментарі

Інші новини по темi